Yleinen keskustelu README

Tämä on hyvä paikka jos ei tiedä minne laittaa jonkin avauksen.

Tarvittaessa se voidaan siirtää toiselle alueelle tai aloittaa kokonaan uusi alue jos avaus on erityisen mielenkiintoinen monen mielestä.

Kiitos osallistumisesta ja ole ystävällinen.

Heitän tämän tähän yleiselle keskustelualustalle. Sen voi ehkä siirtää Vihreän tietopolitiikan teeman alle? Vihreän siirtymään EU:lta tuleva rahoitus. Luin läpi valtionvarainministeriön elpymis- ja palautumissuunnitelman. Tämä on käsittääkseni se pohjapaperi, jolla kohdennetaan EU:lta tulevaa noin 2 miljardin rahoitusta vuosille 2021 - 2023. Pääpaino rahoitukselle on 2022 - 2023. Tänä vuonna saanto olisi noin 300 miljoonaa euroa, jolla tehdään kohdennettuja investointeja.

Elpymispaketti jakaantuu 4:n pilariin:

  1. Vihreä siirtymä
  2. Työllisyys ja osaaminen
  3. Sosiaali- ja terveyspolitiikka
  4. Digitaalisaatio

Jäin pohtimaan Vihreiden tietopolitiikan tavoitteita suhteessa näihin elpymispaketin sisältöihin. Olisiko hyvä läpivalaista paketin sisällöt orastavan Vihreän tietopolitiikan tavoitteisiin? Tiedän, että se on vielä lapsenkengissään ja vasta tänä vuonna hyväksyttynä pontena puoluevaltuustossa 5/2021.

Laitan tähän vielä summien jakaantumisen ydiagrammikuvina (lähde yle) :
image

image

image

2 Likes

Eikö näissä pidä juurikin tehdä arvoketjujen ympäristövaikutusten mallintamista ja kohdentaa osaa investoinneista rakentamalla kattavan datan verkosto, joilla voi seurata ympäristöntilaa. Toki tätä voi laajentaa kattamaan YK:n Kestävä kehitys 2030 tavoitteita.

1 Like

Löysin Tieke ry:n webropolkyselyn, jonka “tarkoituksena on kartoittaa Green ICT:n mukaisten ICT-palveluiden ja -tuotteiden kysyntää ja tarjontaa Uudenmaan alueella. Green ICT:llä tarkoitetaan vastuullista, kestävän kehityksen mukaista ICT-teknologiaa ja siitä on nykyään tullut synonyymi aiemmin käytetylle termille Sustainable ICT. Tähän kategoriaan kuuluvat ilmasto- ja ympäristöystävällisten laitteiden ja palveluiden lisäksi sosiaalisesti vastuullisella tavalla tuotetut laitteet ja palvelut.”

Tieke ry on saanut rahoituksen Green ICT -ekosysteemillä kestävyyttä ja kilpailukykyä Uudenmaan yrityksille -hanketta rahoitetaan Uudenmaan liiton koordinoimasta REACT-EU-rahastosta, Euroopan aluekehitysrahastosta. Rahoitus on myönnetty osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Heidän tavoitteena on tuottaa Green ICT hankinta oppaan vuoteen 2022 mennessä. Mikäli tällä foorumilla on kohderyhmään sopivia organisaatioita, niin tässä on kyselynlinkki:

https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/ecda22b7-e153-42a0-99fb-49ede3282778

1 Like

Hyvä ja tärkeä avaus. Pahoin pelkään, että kovin radikaalien uudelleenkohdennusten osalta recovery rahojen suhteen juna on jo mennyt.

Itse seurasin tätä työni puolesta jonkin verran keväällä. Digin osalta rahanjaon juonen voisi kiteyttää siihen, että digihankkeet on liian pieniä ’ykkösmiljoona’ -ehdotuksia, useamman kymmenen miljoonan kokonsisuudet olisivat olleet uskottavia.