Virheiden poliitikkojen käytös somessa

Kun mediassa ja somessa tulee esiin syytöksiä poliittisia vastustajia vastaan, normaali sivistynyt poliitikko on asiasta hiljaa eikä kommentoi yksittäisiä tapauksia vain mediasta lukemansa perusteella.

Vihreissäkin on tilausta moukkamaisuudelle ja populismille. Kansanedustajaehdokkaiksikin pääsee ihmisiä joilla ei ole kykyä arvokkaaseen käytökseen julkisuudessa. En nyt mainitse nimiä, mutta toivon että myös muut vihreät äänestäjät tajuavat olla äänestämättä näitä henkilöitä. Julkisuuden tuomioistuin ei ole oikea paikka käsitellä rikoksia ja syytöksiä.

Vähän epämääräinen aloitus, mutta kai kaikenlaisista aiheista voi keskustella arvokkaasti ja ei-moukkamaisesti?

Rydmanin tapauksessa ei mielestäni ole somessa pääasiallisessa käsittelyssä vain onko hän rikkonut lakeja, vaan enemmänkin se herättää kysymyksiä siitä mikä on oikein ja mikä on väärin. Toki Twitterissä on nyt myös paljon keskustelua siitä voiko mediaan luottaa, ja/tai uhrien kokemuksia uskoa. Paljon on keskustelua myös puolueen toiminnasta tai toimimattomuudesta.

Kaikki mielestäni oleellisia kysymyksiä, ja eritoten kysymykset ja poliitikkojen näkemykset siitä mikä on moraalisesti oikein ja mikä ei, on mielenkiintoista. Hehän lopulta tekevät näiden moraalinäkemyksiensä pohjalta päätöksiä jotka heijastuvat koko yhteiskuntaan.

Tuntuisi oudolta että tälläisestä tapauksesta pitäisi politiikkojen olla hiljaa. Ainakin ilmiöitä voi kommentoida yleisellä ja omakohtaisella tasolla, kuten esimerkiksi Marin teki:

2 Likes

Tätä yritin peräänkuuluttaa.

Tärkeää olisi ettei oteta kantaa yksittäiseen tapaukseen ja henkilöön jos ei ole oman käden tietoa kun asia kehittyy mediassa (vaikka olisi kuinka varma siitä että tietää mitä tapahtui). Voi ottaa kantaa esim. prosessiin, ilmiöön, ja tapaan jolla tapauksia käsitellään.

Kaikissa negatiivisissa ilmiössä on tärkeää, että korjataan oman ryhmän asiatonta käytöstä kun sitä ilmenee. Helpointa on puuttua kun huono käytös on alkuvaiheessa. Suurin osa vihreistä poliitikoista keskustelee ja kommentoi asiaa ihan sivistyneesti. Mutta eivät aivan kaikki, varsinkaan aloittelijat. Näille voi lähettää aluksi esim. yksityisviestin.

1 Like

Minusta ongelma on se, että melkein kaikki poliitikot ovat enemmän tai vähemmän narsisteja. Kuuluu ammatin erityispiirteisiin. Rydmanilla nousi niin sanotusti kusi päähän, ja käytti häikäilemättä asemaansa ensin kokoomusnuorten pj:nä ja myöhemmin kansanedustajana päästäkseen vikittelemään nuoria naisia.

Ratkaisu on, että puolueissa ja niiden nuorisokarsinoissa pitäisi olla mekanismeja ja yleistä kulttuuria, joilla näitä narsistisia piirteitä aktiivisesti suitsitaan. Eniten minua koko jutussa kylmäsi kuvaus siitä, kuinka Rydman oli muiden kookomusnuorten jätkien kanssa muina miehinä heittänyt läppää siitä, kuinka “kuuma” joku 14-vuotias tettiläinen heidän mielestään on. Kyse ei ole siis vain Rydmanista, vaan koko porukan eetoksesta. Enkä usko että oli ainoa kerta.

Eikä muutkaan puolueet ja varsinkaan niiden nuorisojärjestöt ole mitenkään syyttömiä, en epäile hetkeäkään etteikö kaikilla olisi samoja ongelmia. Vihreidenkin kokouksen jatkoilla alaikäisille tarjottiin skumppaa ja lilluttiin porealtaassa. Hiukan valoja päälle sen suhteen, mitä näistä ryyppyjuhlista yleensä seuraa.