Vihreiden Facebook Vegaanit

Facebook on epäeettinen sosiaalisen median yritys. Monissa vihreiden ryhmissä keskustelu käydään suljetuissa Facebook ryhmissä tai muissa Metan omistamissa alustoissa jotka vaativat FB-tunnuksen.

Mielestäni Vihreiden tulisi suosia eettisiä sosiaalisen median palveluja ja tukea niiden käyttöä mahdollisimman paljon. Kasvimaa on yksi eettinen vaihtoehto.

3 Likes

Mitä tarkoittaa tuo vegaanit otsikossa?

Vegaani välttää eläinperäisiä ainesosia sisältäviä tuotteita.

Facebook vegaani välttää Facebookkia sisältäväiä tuotteita.

Elämäntavan ongelmat on aika lailla samanlaisia :slight_smile:

Tää on vähän kuin sanan rasismi käyttö minkä tahansa syrjinnän suhteen. Jospa vaikka puhuisi Facebookin välttelystä niin olennainen tulee jo siitä ilmi.

1 Like

Kyllä mielestäni kannattaa suosia FB:sta irtoittautumista. Joukolla se on helpompaa, kuin yksin.

Adminina seurailen Kasvimaan kasvua, joka päivä liittyy uusia käyttäjiä ja myös viestien määrän trendi on kasvava, tosin vaihtelu on suurta ja seurantajakso on vielä lyhyt.

Ehkä Kasvimaa on vähän niinkuin Heidi Hautalan ja kumppaneiden perustama Kasvis aikanaan, uraa uurtava.

4 Likes

Tuohan on sanarasismia! :crazy_face:

Sosiaalisesta mediasta luopumisesta en osaa sanoa, kun en ole sinne jäänyt alunperinkään koukkuun. En ole facebookissa enkä muuallakaan. Mutta keskustelufoorumeita on ollut maailman sivu, myös Suomessa. Ne eivät ole ainakaan minusta “sosiaalisia medioita” vaikka teknisesti ehkä määritelmän täyttävätkin, vaan pieniä saarekkeita siellä täällä. Ei kasvimaakaan tule kasvamaan kovin isoksi pläntiksi yksinään. Paras vertailukohta suomessa voisi olla joku hommaforum, perussuomalaisten hengellinen koti. Ei sekään nyt kovin iso paikka ole.

Hei!
Liityin vasta äskettäin Kasvimaahan, enkä vielä oikein ehtinyt tutustua systeemiin. Minulla olisi ehdotuksia ja toiveita alustan suhteen, mutta lienee parasta lähettää ne sähköpostitse, jotta saan kaikki esitettyä kootusti.

FB-asiasta totean, että Vihreiden oman poliittisen keskustelun korvaajaksi tämä alusta saattaa sopia. Sen sijaan en näillä näkymin näe mitään mieltä yrittää korvata Kasvimaa-idealla FB:n tarkoin rajattuja ryhmiä, joissa saa nopeasti hyödyllistä tietoa, apua ja vertaistukea hyvinkin spesifeistä aiheista, siis sekä politiikkaan liittymättömistä että liittyvistä aiheista, paikallisista ja globaaleista asioista jne. (Esimerkkinä vaikkapa karanneista ja löytyneistä eläimistä ilmoittaminen)

Idea, jonka FB:sta voisi siirtää tänne, on perustamani ryhmä Vihreitä faktoja - iskuryhmä vääriä väitteitä vastaan. Ryhmässä etsitään ja jaetaan faktaa julkisuudessa esitettyä ajankohtaista valetietoa ja feikkiuutisia vastaan, väärän tiedon kumoamiseksi nasevasti esitetyllä asiatiedolla, joka on helppo siirtää keskusteluihin muutamalla virkkeellä ja/tai hyvän linkin kanssa. Tyypillinen esimerkki korjattavasta tiedosta on esimerkiksi tuulivoimasta ja sähköautoista esitetty dis- ja misinformaatio.
T. Riitta Salmi

3 Likes

Tervetuloa @Bioloogikko ! Palaute on tervetullutta mm. tähän ketjuun: