Videokäsis Kasvimaa.org esittelyyn

Avaan tähän nyt ketjun, mihin hahmottelen Muutin tämän viestin nyt wikipostaukseksi, jotta voimme yhdessä hahmotella lyhyttä (max 3 min.) videota tämän foorumin esittelyyn.

Tavoitteena, että video toimisi tukena, kun erilaisissa yhdistyksissä, työryhmissä ja olemassaolevissa vihreiden keskusteluryhmissä (FB, WhatsApp…) avataan keskustelyja siitä, että pitäisikö ottaa foorumi käyttöön.

Videon pitäisi vastata napakasti ainakin pariin kysymykseen:

  • Miksi: erilsisten keskustelutyökalujen rooli
  • Miten: lyhyt esittely foorumista, kirjautumisesta ja mobiiliapista
  • Kuka tämän taustalla on, eli voiko foorumiin luottaa, miten moderoidaan jne.

Joitain aineksia videoon on mm. ideapaperissa ja @jannepeltola puheessa.

Käsikirjoitus luonnos alla, saa editoida paremmaksi!

INTRO (5s.)

<kuva: Kasvimaa.org osoite ja visuaalit ruudussa>
<ääni: taustamusiikki kovemmalla>

MIKSI (60 s.)

<kuva: puhuva pää, taustalla monitori, jossa Kasvimaa.org auki ja pöydällä/kädessä puhelin, jossa foorumi myöskin toimii>
<ääni: taustamusiikki hyvin vaimeana, puhe selkeänä>

Hei,

minä olen N.N. ja kutsun kaikki vihreästi ajattelevat kokeilemaan uutta Kasvimaa.org -foorumia.

Foorumin tavoitteena on luoda vihreästi ajatteleville kohtaamis- ja keskustelupaikka, institutionaalinen muisti ja henkinen koti.

<kuva: ruudulle ilmestyvät kohdat teksteinä samalla, kun puhutaan>

Meillä on Facebook-ryhmiä, Whatsapp-kanavia, Discord-palvelimia, sähköpostilistoja, Messenger-porukoita. Koronan väistyessä ehkä live-tapaamisiakin. Vihreän Langan kohtalo oli kova ja Verde ei ole vielä ihan ottanut sen paikkaa elävänä keskusteluareenana. Vihreästi ajattelevien mediaympäristö on hajautunut pahasti.

Kasvimaa on moderni, omassa hallussamme oleva foorumi, jota voi käyttää selaimella, mobiiliappsilla tai vaikka suoraan sähköpostista.

Foorumilla on julkisia kaikille näkyviä alueita, mutta vain kirjautuneet käyttäjät voivat kirjoittaa ja moderoinnilla ylläpidetään hyvää keskusteluympäristöä.

Pienemmille piireille, kuten työryhmille ja yhdistyksille, tarjotaan omia suljettuja alueita.

Tavoitteemme on rakentaa moderni foorumi, joka yhdistää vihreitä eri kuplista turvalliseen, dialogiin kannustavaan keskusteluympäristöön jota voi käyttää kivasti kännykällä. Otetaan sähköpostilistojen ja chattien vahvuudet ja tuodaan ne yhteen chattien rinnalle rakentamaan laajempaa vihreää yhteisöä.

TRANSITIO (5 s.)

<kuva: puhuja spiikkaa ja kääntyy kohti konetta, jossa foorumi auki>
<ääni: taustamusiikki hyvin vaimeana, puhe selkeänä>

Katsotaanpas, miltä foorumilla näyttää, miten sinne pääsee mukaan ja kuinka helppoa sen käyttö on.

SCREENCASTIT (60 s.)

<kuva: Kasvimaa.org visuaaleilla olevat transitiokalvot x4 ja viiden väleillä nopeutettua screencast videota>
<ääni: Transitiokalvojen aikana lyhyet spiikit, musa hiljaisella ja puhe selkeänä, screencast videoiden aikana musiikin volyymi vähän nousee>

REKISTERÖITYMINEN
Spiikki: pilottivaiheessa käyttäjiä kutsutaan yhdistysten ja olemassaolevien keskusteluryhmien kautta kutsulinkeillä.

FOORUMIN SISÄLLÖT
Spiikki: Foorumilla on kaikille netinkäyttäjille näkyvissä olevia alueita. Tämä tekee vihreästä keskustelusta helpommin löydettävää ja lähestyttävää. Lisäksi on alueita, jotka näkyvät vain sisäänkirjautuneille käyttäjille. Jos vielä tästäkin haluaa piiriä pienentää, niin esimerkiksi työryhmillä ja yhdistyksillä on mahdollisuus perustaa vain rajatulle foorumin käyttäjäjoukolle näkyviä alueita.

MOBIILIAPPI
Spiikki: DiscourseHub-niminen sovellus löytyy maksutta Android- ja Iphone puhelimiin, siihen saa laitettua haluamansa notifikaatioasetukset ja foorumin käyttö on vaivatonta.

KÄYTTÖ SÄHKÖPOSTIN KAUTTA
Spiikki: Foorumin hyvä puoli on myös, että sitä ei tarvitse seurata niin hektisesti, kuin chatteja, koska vanhempiakin viestejä on helppo selailla jälkikäteen. Keskusteluun voi liittyä myöhemminkin ja samaa keskustelua ei tarvitse käydä aina uudestaan nollasta. Foorumilta voi tilata sähköpostiin viestejä ja koosteita haluamallaan tahdilla ja viesteihin voi myös vastata suoraan sähköpostista.

KUKA (30 s.)

<kuva: puhuva pää, taustalla monitori, jossa Kasvimaa.org auki ja pöydällä/kädessä puhelin, jossa foorumi myöskin toimii>
<ääni: taustamusiikki hyvin vaimeana, puhe selkeänä>

Kuulostaako liian hyvältä? Voiko tähän luottaa? Kuka tämän takana oikein on, vedetäänkö palvelusta töpseli kuukauden päästä tai onko se kohta pian jo ihan samanlainen somemölinän alue, kuin kaikki muukin?

Foorumin taustalle perustetaan yhdistys, jonka perustamiskokous on XX.XX.2022. Yhdistykseen otetaan jäseniksi vihreitä yhteisöjä, sekä foorumin käyttäjiä henkilöjäseninä.

Nyt on aika tulla mukaan foorumille luomaan uutta parempaa vihreää verkkokeskustelua!

OUTRO (10s.)

<kuva: Kasvimaa.org osoite ja visuaalit ruudussa>
<ääni: taustamusiikki kovemmalla>

2 Likes

Mainitsen tässä nopeasti, että @AtteHarjanne lupautui spiikkaamaan osan videosta. Osa varmaan sitten valuu meikäläiselle, jos ei löydy karismaattisempia videokasvoja. :sweat_smile:

3 Likes

Impisiittisestihän tämä tarkoittaa, että @AtteHarjanne on nyt myös foorumin käyttäjä ja ensimmäinen kansanedustajasellainen :slight_smile:

2 Likes

EHDOTUS LAVEAMMAKSI LÄHESTYMISTAVAKSI. ALKUPERÄINEN ON POISSULKEVA NIILLE, JOTKA MIETTIVÄT OLISIVATKO ITSE VIHREITÄ

minä olen N.N. ja kutsun kaikki vihreät JA SAMANMIELISET kokeilemaan uutta Kasvimaa.org -foorumia.

3 Likes

Aika jees oli jo valmiksi, tein muutaman tuunauksen!

Tämmöinen kysymys tuli:

Tuosta kasvimaa.orgista. Mikä taho omistaa sen domain-nimen ja nimen päällä olevan saitin?

Onko sillä puolueen kanssa jonkinlaista sopimusta roolista?

Vastaus liennee, että toistaiseksi domainin omistaa @jannepeltola ja sopimusta puolueen kanssa ei ole, mutta avoin keskusteluthteys ja yhteistyö, mm. foorumin esittäminen vaihtoehtona työryhmäohjeissa @Nonissimo .

Aika lailla näin. Voi lisätä että domain ja muut sopimukset, immateriaalioikeudet jne. siirtyvät perustettavalle yhdistykselle.