Turvallisemman tilan säännöt

Perinteiset käytöstavat sekä niin kutsutut herrasmiessäännöt eivät taida istua ihan turvallisen tilan säännöstöön, eihän? Turvallisemman tilan säännöt | Vihreät Naiset - Gröna Kvinnor

Älä oleta ihmisen sukupuolta tai seksuaalista suuntausta.

Oven voi avata toiselle toki sukupuoleen katsomatta. Eräs koomikko kertoi lavalla, että sai läksytyksen, kun viestitti miehisestä valta-asemastaan naiselle avaamalla oven. Tarinan perusteella ainakin nainen oletti, että mies oletti—mitä hän ei ehkä tehnyt. Liekö naisella ollut vain vaikea elämäntilanne, tjsp. Tilanne on vain siitä myrskyisä, että jotkut (lue: varhaisten aaltojen) feministit eivät kannata turvallisemman tilan sääntöjä. Oletko Sinä törmännyt eripuraan turvallisemman tilan sääntöjen osilta?

En ole törmännyt. Eipä sääntöjä sinänsä kovin moni kehtaa vastustaa tai olla niistä eri mieltä.

Niinpä, sitä voi herkästi antaa itsestään moukkamaisen kuvan, mikäli asiallisesta keskustelutavasta ärtyy. Asiakeskustelua ei lähtökohtaisesti pitäisi minusta kuitenkaan tuomita, joten tere tulemast TTS:n ketjuun vain kommentoimaan. Demokratiaan uskon. Älä kategorisoi╱laatikoi suostumuksetta ja älä kommunikoi oletuksiasi toisesta kuulostavat minulle vain hyviltä käytöstavoilta erityisesti asiakaspalvelussa. Ettei tunnista toisen miehuutta tahi naiseutta voi olla joillekin loukkaavaa toki: mikäli tämä potee jo valmiiksi epävarmuutta, jos ei vaikuta vahvasti kummaltakaan. Kriittisen rotuteorian (CRT) kanssa ei turvallisen tilan säännöstö myöskään mene yksiin. CRT:ssä nimenomaan halutaan tiedostaa valtarakenteet ja antaa pientä handicapiä sorretuille. CRT:tä ei ole vielä pahemmin tiedostettu Suomen kentällä ja jos╱kun huomioidaan, kaivannee TTS tuossa vaiheessa myös päivitystä. Kun TTS opastaa värisokeuteen, opastaa CRT siitä vex. Haastava yhteensovitus, etten sanoisi.