Tampereen yliopisto ja Elokapina

Mielenkiintoinen kehityskulku Tampereen Yliopistossa. Ilmeisesti yliopiston hallinto on poistanut Elokapinan julisteita “poliittisina” koska tästä on valitettu.

Kovin heikoissa kantimissa on ilmaisun vapaus yliopistoilla jos ilmoitustauluihin laitettuja julisteita voidaan poistaa poliittisin perustein.

4 Likes

Tässä on kieltämättä sellainen jännittävä aspekti, että perinteisesti ainakin toisessa kotiyliopistossani (Turun) on kaihdettu ainoastaan puoluepoliittista mainontaa, ei niinkään muita. Sinänsä Elokapinan toimintatapoihin kuuluu tietyntyyppinen tieliikennelaista välittämättä jättäminen, joten ymmärrän yliopiston näkemyksen. Voisi olla vaikeaa estää vaikkapa Vastarintaliikkeen tms mainontaa jos Elokapinan mainonta saisi olla.

3 Likes

Miten se olisi vaikeaa? Kai se yliopisto voi jotain säädyllisyyttä vaatia?

1 Like

Mun on vaikea kuvitella että joku vastarinta ajaisi yleistä hyvää, tuntuu että ne oksentaa pahaa oloaan muiden päälle vähän kuin takkulaiset.
Elokapinalla on mielestäni vähän siistimpi ilme - Nyt toimia Prkl!

Just sen säädyllisyyden takia. On mun luullakseni paljon helpompaa todeta että kielletään “kaikki poliittiset” tai “kaikki poliittiset jotka kannustaa rikkomaan lakia” kuin että "kaikki poliittiset jotka ajaa nykyisen yhteiskuntajärjestelmän romuttamista.

1 Like

Ongelmana on sitten esimerkiksi se että yliopiston tiloissa on mm. kappeli. Ja siellä on käynyt (vassari) poliitikkoja puhumassa. Hieman hankala lähteä vetämään rajaa.