Taakanjakosektorin ilmastosuunnitelmassa vielä kirittävää - mutta miten?

Kirjoittelin Verdeen asiantuntijalausunnoista liittyen taakanjakosektorin keskipitkän aikavälin ilmastosuunnitelmaan eli KAISU:un. Asiantuntijat (mm. Ilmastopaneeli, SYKE, LUKE) toivoisivat lisäpäästövähennystoimia suunnitelmaan nähden ja jonkin verran niitä itse esittävätkin:

Millä toimilla sinä vähentäisit päästöjä sektorilla? Mitä mieltä asiantuntijoiden ehdotuksista? Sektori kattaa siis esim. liikenteen, maatalous, pienteollisuuden ja erillislämmityksen.

1 Like

Tuet ovat ongelmallisia. Ne luovat usein kannusteen hidastaa päästövähennyksiä.

Ne yrittäjät ja kuluttajat jotka ovat aikaisin liikkellä ja ajavat innovatiivisia ratkaisuja tekevät ne yleensä ilman tukia tai pienillä tuella. Tuet tulevat kuvaan jälkijunassa houkuteltaessa viimeisiä mukaan. Kannuste on tehdä kaikki mahdollisimman myöhään.

Kannusteiden pitäisi mennä päinvastoin. Ensin porkkana, sitten keppi. Ensimmäiset 20% saavat hyvä rahat päästövähennyksistä, viimeiset 20% saavat niin rankat maksut ja sakot että liiketoiminta on vaikeuksissa.

1 Like

Kiitos! Nuo kuvat ovat oikeasti aika pysäyttäviä:

Jäi tosin vähän epäselväksi mikä on tuo “Perusura - HIISI-päivitys”?

Olen samaa mieltä. Tuet ovat ongelmallisia mainitsemastasi syystä, ettei etupainoiseen omatoimisuuteen ole kannustinta vaan parempi odottaa että haitallisesta toiminnasta luopumiseen tulee tukea. Toisaalta se ei ole vihreiden reilun muutoksen tavoitteen mukaista, se että tuetaan isosti esim. uusien sähköautojen hankintaa ja käyttöä, se auttaa pääasiassa niitä jotka ostavat uusia autoja, eli varakkaampaa osaa keskiluokkasta ja sitä varakkaampia. Muille on sitten luvassa lähinnä keppiä.

Ne hiiliosingot ennemmin ja pian kiitos! Silloin köyhemmillekin tulee mahdollisuuksia porkkanaan ja positiiviseen osallistumiseen (esim. vähennä sitä polttomoottorilla käyvän autosi käyttöä niin voit jäädä jopa voitolle suhteessa nykytilanteeseen, mikäli käyttö on tarpeeksi pientä) eikä vain keppiin.

1 Like

Olisin todella iloinen, mikäli pitkin maata satsattaisiin kunnolla kahteen asiaan: julkisen liikenteen kehittämiseen ja kevyen liikenteen väyliin. Nämä molemmat vähentävät henkilöautoliikennettä. Rahaa kuluu ja paljon, mutta mikä on ilmastonmuutoksen hinta, ellei mitään tehdä?