Sähkölennot tulevat ✈

Jo vuonna 2026 sähkölennot ovat Ylen mukaan Pohjolan saatavilla. Jos haluaa olla uskottava arvoissaan, niin ei tee fossiililentoja enää tässä kohtaa, kun korvaaja jo miltei häämöttää.

20211015_205754

Ahkerimmat lentelijät puskevat harhaanjohtavaa dataa, jonka mukaan vain 2 % hiilijalanjäljistä tulee lennoista. No, mikäli huomioimme, että ❶ suomalaiset lentävät maailman eniten singaporelaisten jälkeen, ❷ lähellä Maan napoja saasteet vaikuttavat ilmakehään kovemmin, ❸ kovin harva ihminen tässä vaiheessa pystyy kustantamaan lentämisensä ja ❹ karkeasti kuudennes suomalaisen aiheuttamasta saastutuksesta tulee lennoista, joita on pari vuoteen, ei se ole ihan yks hailee minusta tuokaan. Kannattaa joka tapauksessa tehdä tuttavuutta sähkölentojen mahdollisuuksiin, koska siinä on iso liiketoimi tulevaisuudessa. Mitä mieltä?

2 Likes

Sähkölennoissa suurin ongelma lienee se, että jos on tosi iso kone ja pitkä matka, akkujen pitää olla tajuttoman isoja ja niiden oma paino syö osaltaan niiden energiatehokkuutta. Hieman asiaa seuranneena uskon, että kaupalliset lennot muutaman vuoden kuluessa ainakin Norjassa ovat realismia, mutta vain melkoisen pienillä, tyyliin max. 20 paikan koneilla ja lyhyille väleille. Norja on ymmärrettävä pioneerimaa tässä, koska 1. rahaa piisaa taviksillakin, 2. siellä on vuonoja ja vuoria, jotka tekevät maata pitkin matkustamisesta todella hidasta autolla / junalla ja/tai lautalla jopa monilla todella lyhyillä väleillä, tyyliin 6-8 tunnin matka-aika toisinaan välillä jonka lentää 20 minuutissa, 3. maa on kuitenkin suhteellisen vähäväkinen, paljon pienehköjä kaupunkeja, joiden välillä voi olla sopivankokoista kysyntää muutamalle 15-20 hengen lennolle päivässä. Suomi on sen verran lättänä, että (kunhan ratayhteyksistä pidetään huolta ja jopa parannetaan), vaikkapa Helsingin, Tampereen ja Turun välillä kaikkien kolmen kesken junallakin pääsee niin nopeasti, ettei monille maksa ehkä vaivaa mennä erikseen lentokentälle odottamaan (vaikka pienkoneet voisi lastata lähempänä keskustaa, niin kaipa se turvatarkastus ja vöihin sullominen ennen nousua vie tulevaisuudessakin oman siivunsa verrattuna siihen, että junan kyytiin voi loikata viime minuutilla). Kenties Suomessa sähkölennot ovat pienten, kauempana pääkaupunkiseudulta sijaitsevien kaupunkien liikematkustuksen pelastus?

2 Likes

Jos lentokoneen ruumassa kuljetettavan rahdin korvaa akuille, niin varmaan koneen saa lentämään aika pitkälle. Lippujen hinnat toki nousevat. Saattaa myös tulla ongelmia turvallisuuden kanssa - nykyäänhän rahti osuu ensimmäisenä maahan epäonnistuneessa laskeutumisessa, jatkossa akut. En osaa sanoa miten iso ongelma olisi.