Rekisteröitymisistä. Kuinka helpoksi se kannattaa tehdä?

Ennenpitkää ihan tuntemattomat tahot haluavat rekisteröityä sivustolle kirjoittajaksi.
Tässä mietitään miten tätä asiaa kannattaisi tällähetkellä lähestyä ja mihin suuntaan se menee.

Jos heti alussa rekisteröityminen on vaikeaa, vähentää se keskustelua. Toki voimme jakaa omiemme joukossa pikalinkkejä, tämä ei ole huono idea tämäkään. Mutta toivoisin että kaikki vihertävät tai vihreydestä kiinnostuneet pääsisivät kertomaan peloistaan ja toiveistaan.

Pankkitunnistus (Tupas) on mahdollinen. Maksaa hieman mutta tehtävissä. EI kovin helppo kuitenkaan.

Alkuvaiheessa voisi olla hyvä rekisteröitymisessä kysyä ihan vain yksi kaksi sivua kysymyksiä ja laittaa jonoon odottamaan hyväksymistä.

Mitä vaikeampi rekisteröinti on sitä vähemmän sen haluaa menettää.

Tästä voisi tehdä myös vähän metatiedettä. Annetaan graafinen editori missä rekisteröityjä saa jakaa tietyn määrän painoarvoa eri aiheisiin, kuten turvallisuus, ihmisoikeudet, sananvapaus, jne. Näitä voi olla kiva katsella jälkikäteen kun ensimmäiset lentävät ulos keskustelualueelta.

Mitä muuta ?

1 Like

Lähtisin siitä, että rekisteröityminen sinänsä on mahdollisimman helppoa, mutta aluksi rekkautumislinkkiä jaetaan vain tutuille, jotta saadaan foorumin sisältö ja kulttuuri muodostumaan ennen, kuin lähtee laukalle :slight_smile:

Discoursessa on varsin hyväksi kehuttu trust levels -toiminnallisuus, jonka idea on juuri se, ettei tarvitse laittaa kirjautumisen kynnystä korkeaksi, koska uudet rekisteröityneet menevät 0-tasolle aluksi ja sillä tasolla ei ole mahdollista aiheuttaa suurta haittaa.

Joo, aika lailla samaa mieltä. Laitoin nyt hyväksynnän päälle raidien ehkäisemiseksi, mutta sitä voidaan ehkäistä myös pitämällä yksinkertaisesti silmällä sisään tulevaa porukkaa.

Samoilla linjoilla. Rekisteröityminen ainakin aluksi helpoksi (=eli botit pois), mutta jos asiallinen keskustelu ei suju, niin matalalla kynnyksellä myös tili bänniin/jäähylle.

Tässä olisi kiinostuneille Discoursen Custom Wizard Plugin jonka avulla voi tehdä rekisteröitymislomakkeesta mielenkiintoisemman.

Ei sinne kovin montaa kyssäriä tarvitse laittaa ja reCaptcha ennenkuin spämmärit jää pois.