Puoluekokous 2021: Antti ”Jogi” Poikolan puhe

Hyvät vihreät siellä ruutujen takana,

minä puhun teille nyt 60-luvusta, 80-luvusta ja 2020-luvusta.

Uudet politiikkalohkot ovat syntyneet hakemaan ratkaisuja laajoihin yhteiskunnan muutoksiin.

Sosiaalipolitiikalle oli vahva tilaus 60-luvun rakennemuutoksissa.

Ympäristöheräämisen myötä vuonna 1973 Sorsan hallitus esitti laajan ympäristöhallinnon perustamista. Vastustuksen taituttua, 10 vuotta myöhemmin, vuonna 1983 perustettiin ympöristönimisteriö ja 80-luvun aikana ympäristöpolitiikka vakiintui ja Vihreä liike oli tässä vahvasti mukana.

Teknologian ja digitalisaation vaikutus yhteiskunnan kaikkiin alueisiin on valtava ja alati kasvava. Hallinnon ja politiikan keskusteluissa tämä aihe on kuitenkin merkittävyyteensä nähden marginaalissa.

Tieto ja teknologiapolitiikalla on ratkaiseva merkitys kolmen kestävyyden: ympäristön kestävyyden, sosiaalisen kestävyyden ja taloudellisen kestävyyden saavuttamisessa ja ylläpitämisessä.

Kuten Vihreät olivat luomassa ympäristöpolitiikkaa aikanaan, niin nyt 2020-luvulla on Vihreiden aika olla luomassa Suomeen hallinnon siilot ja puolueiden rajat ylittävää kestävää, yli hallituskausien ulottuvaa tieto- ja teknologiapolitiikkaa.

Pyyntöni teille, joita aihe kiinnostaa, olkaa rohkeasti minuun yhteydessä. Olen Antti ’Jogi’ Poikola tietoyhteiskuntaryhmän puheenjohtaja ja laitan yhteystietoni chattiin.

Antti ’Jogi’ Poikola

5 Likes

Sehän toimii. Vähän voisi miettiä mikä saa suun venymään välillä, sanotko jotain mikä ei pidä paikkansa vai miten.

Tuohon voisi leikata muutaman hauskan videon tai ken brockman efektin jostain stillistä ja sitten takaisin naamaan. Ehkä joku aiheeseen sopiva, tai jos ei muuta, voin lähettää jotain drone kuvaa länsiväylästä tai jotain.

Mä ehkä ite tykkäisin että joku spotti tekisi kivan varjon tuohon takaseinälle, niitä on aina kiva katsoa. Ja tosiaan, ihan kokoajan ei ole pakko katsoa kameraan. Ellei ole uutistenlukija. Mutta niilläkin tulee sitten niitä inserttejä.