Poliisille drone-mob kadonneiden etsintään

Taas oli viimeviikolla joku lapsi kateissa tuolla Espoon suunnalla.

Mietin voisiko poliisille tarjota automatisoitua drone-etsintää. Läjä koneita iltaan, jotka sitten haravoisivat tietyt ruudukot ja laskeutuisivat takaisin lähtöpisteeseen turavallisesti. Stilliä ja Videota reaaliajassa nettiin missä vapaaehtoiset ja tekoäly etsisivät mielenkiintoisia seikkoja kuvasta.

Pitäisikö tuota tarjota niinkuin kokonaisuutena, tai voisiko joku poliisilaitos palkata rakentamaan tämän kokonaisuuden tyhjästä?
Kenelle tätä kannattaisi tarjota?

Entä dronet, onko tietoa esimerkiksi DJIn droneista mitkä niistä pystyy pienellä vaivalla haravoimaan automaattisesti tietyn ruudukon tietyllä korkeudella ja laskeutumaan lähtöpisteeseen?

Kiitos

#Suominousuun
#TalousVihreät

Tämä voisi olla mielenkiintoinen. Periaatteessa yksi drone kerrallaan ennalta määrättyä polkua pitkin, mutta kai noita luureja tai tabletteja voi yhdellä henkilöllä olla useitakin.

Sitten on ihan ammattikäyttöohjelmistot.

DJI Go:ssa ja Flyn uusimmassa (1.4.12?) on tuki myös YT/FB livelle (RTMP tms protokolla )

Olisi aika huippua, jos Suomella olisi tuhansittain esimerkiksi postituslennokkeja, joita tarvittaessa irrottaa kriisitilanteisiin.

1 Like

Olis edes joku kirje tai pienpakettikuljetus pikana kaikkien suomen eri R-kioskien välillä.

Toinen olisi jos vaikka Helsingin PL haluaisi että tiettyjä kaupunginosia tai sijainteja kuvattaisiin jatkuvalla tasolla päältä päin.
Se tuo joitain kysymyksiä akkujen ja muiden osien kestävyydestä tai voiko sähköjohtoa käyttää. Ehkä kuumailmapallo voisi olla parempi.

Lentelevät Ärrä-päät vähentäisivät ainakin monen myyjän stressiä hyvin. :helicopter: :helicopter: :helicopter:

Soveltuisikohan Kelluu tähän ratkaisuksi?