Palaute: etusivun sekavuus

Foorumi herää henkiin! On ollut edellisten viikkojen aikana kiva seurata lisääntyvää keskustelua.

Tässä on kuitenkin ongelma: nyt kun viestiketjujen määrä kasvaa runsaasti, niin “feedimäinen” etusivu alkaa olla sekava. Jos on edes muutaman päivän poissa foorumilta, on vaikea pysyä kärryiltä uusista keskustelusta.

Ehdotankin samaa, mitä ehdotin jossain toisessa ketjussa aikaisemmin: foorumin etusivun tulisi aueta aihealueittain jaoteltuna, jotta olisi helpompi hahmottaa foorumin rakennetta erityisesti uutena käyttäjänä. Nykyinen “tuoreimmat” näkymä on hankala, joskin kokeneelle käyttäjälle toimiva.

1 Like

Ehdottomasti. On aivan järjetöntä, että perinteisten foorumien toimivaa käytäntöä yritetään jatkuvasti rikkoa. Etusivulta täytyy voida suoraan valita haluttu aihealue ja viestien tulee mennä aina viestiketjun loppuun ilman puurakenteita.

Pääalueet täytyy nähdä yhdellä vilkaisulla ilman erillisiä valikoita. Niiden sisälle voi tehdä omia alueitaan, joiden on myös hyvä näkyä etusivulta.

Tuossa on erittäin hyvin toimiva esimerkki.

1 Like

Ymmärrän pointin, mutta mielestäni täällä ei ole vielä ihan niin vilkasta, että tuo olisi nykyistä parempi ja että tuoreimmat-näkymä menisi piiloon. Jotkut voi toki käydä harvemmin foorumilla, jolloin toi on järkevää, eli että niillä alueillakin on yleensä aina päivittyneitä ketjuja. Pelkään kuitenkin että tuo yksikin ylimääräinen klikkaus voi vähentää osallistumishalua, varsinkin jos usein ei ole tullut uusia viestejä alueen ketjuihin.

Saisikohan tähän hybridin, että näkyisi tuolla vasemmassa reunassa esim. linkit alafoorumeille ja oikealla nykyinen tuoreimmat-näkymä? Voisi olla toki mobiilikäyttäjälle huonompi.

1 Like

Lähinnä ehdotan sitä, että www.kasvimaa.org osoite ohjaisi “aihealueet” eikä “tuoreimmat” alueelle. Molemmat näkymät voi hyvin pitää olemassa.

Ainakin meidän työryhmältämme useammalta tuli palautetta, että foorumi tuntuu sekavalta, kun yritimme käynnistää toimintaamme. Jos keskustelun aktiivisuus kasvaa nykyistä tahtia, niin sekavuuskynnys ylittyy muutamassa kuukaudessa.

1 Like

Tässä on myös sellainen tekninen asia, että tuo ei vissiin onnistu hostatussa Discoursessa. :roll_eyes: @apoikola löysi mielenkiintoisen pluginin jolla voi muokata etusivua, mutta sitä ei saa asennettua.

Symppaan kyllä asiaa, ja ärsyttää se minuakin. Lupaan selvitellä asiaa huolellisemmin ensi viikolla, jahka olen saanut lakaistua jaloista pari isoa deadlinea.

2 Likes

Tämähän on tämä klassinen ei-ohjelmoijan huutelu “voitko siirtää tuota nappia viisi senttiä oikealle?” :smiley:

Yleensä helpoimmat asiat näyttää tosi vaikeilta, ja helponnäköiset asiat onkin oikeasti tosi vaikeita.

1 Like

Niin tuolla Alueet - Kasvimaa Näkyy kyl oikealla puolella noi uusimmatkin ketjutkin!

1 Like

Nyt on alueet-näkymä defaultina käyttäjille. Palautetta ketjuun, kun alkaa ilostuttaa/ärsyttää.

(Tässä näkymässä on kyllä selvää, että tätä alueiden määrää pitää karsia isolla kädellä, kuten @Ajatus10 on ratakiskosta tuolla toisaalla vääntänyt. Senkin voisi nytkäyttää eteenpäin.)

Olipas kyllä käyttöliittymäkukkanen: vakioetusivun voi valita laittamalla sen ensimmäiseksi ylävalikossa!

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

1 Like

Huomasinkin juuri muutoksen! Uskon, että tämä on parempi

1 Like

Joskus esitin toiveen, että aihealueet olisivat joko aakkosittain tai teemoittain järjestyksessä :smiley: mutta se voi olla seuraavan kerran toive.

1 Like

En tykkää, kun tuossa ei nyt näy enää niitä tuoreimpia viestejä samalla! Ei jaksa klikkailla noi kaikkia auki, jos haluaa katsoa, että mitä kaikkea uusia keskusteluja tai mihin tullut vastauksia.

Latest-linkistä pääsee toki viimeisimpiin, joten voin laittaa sen kirjanmerkiksi, jos muiden mielestä tää uusi ok.

Tän ylävalikon valinnat vois kyl muuttaa suomenkielisiksi.

1 Like


Minulla näkyy suomeksi, johtuneeko tietokoneen asetuksista?

Joo, muokkasin nyt. Desktopissa tuossa on nyt se aiemmin tykkäämäsi hyvä näkymä, mutta mobiilissa ei. :expressionless:

Valikko seuraa selaimen kieltä.

On tämä varmaan parempi, vaikka kyllä etusivu kaipaisi vielä työtä. Katsoin ensin desktopilla että tässä on vasemmalla kategoria, ja sen oikealla puolella kyseisen kategorian viimeksi kommentoitu viestiketju. Mutta eihän se niin ollut, on vain kaksi kolumnia, eli kategoriat vasemmalla, ja vanhanmallinen kaikki uusimmat ketjut/viestit oikealla.

Saako teemaan tuotua helposti kuiten omia CSS-sääntöjä? Jollain kevyellä erotellulla kolumnien välillä tuon voisi ainakin selkeyttää.

@villeseppala Käsittääkseni tuon default-asetuksen voi ohittaa omissa henk.koht. asetuksissa ja laittaa latest first sinne.

@jannepeltola kategorioiden karsimisen lisäksi kategorioiden thumbnail kuvat voisi olla hyviä, mulla oli yhdessä suljetussa ryhmässä (HelViite hallitus) sellainen thumbnail kuva ja se näkyi kivasti nyt etusivulla.

Joo, pitää askarrella. En nyt tykkää kauheasti tuosta leiskasta mobiilissa, kuvat voisivat auttaa.