NATO ja Fennovoimala

Miten näette Nato-option / Natoon liittymisen ja Rosatomin ydinvoimalahankkeen sopivan yhteen?

USA on julistanut, että Saksaan vievää kaasuputkea ei oteta käyttöön, jos Venäjä hyökkää Ukrainaan. Tämä on tavallaan outoa, koska USA ei ole osallisena eikä rahoittajana putkihankkeessa.

Mitä tapahtuu, jos Suomi hyväksyy Fennovoimalan rakentamisen ja Venäjä hyökkää Ukrainaan (tai päinvastaisessa järjestyksessä)? Mikä on USA reaktio?

Onko kuviteltavissa, että NATO hyväksyy jäsenekseen maan, jossa on Venäjän valtion rahoittama, rakentama ja polttoainehuoltama ydinvoimala rakenteilla?

1 Like

No miksei? Luulisi että NATOlle olisi hyödyllisempää saada uusi jäsen Venäjän kyljestä kuin se, että kyseisestä maasta saataisiin joku yksittäinen venäläinen voimalaitos suljettua. Isompi riski on että sodan syttyessä USA asettaa Venäjäle pakotteita, jotka käytännössä estävät projektin loppuun viemisen epäsuorasti jonkun henkilön tai yritysryppään kautta.

Outokummun mukaan voimalan käypä arvo on nolla euroa. Olisikohan USAsta jo tullut omistajaohjausta?

Eiköhän Hanhikiven arvo ole pieni jo siksi, että projektia vetävä yritys ei ole uskottava.

Pakotteiden uhka vähentää lisää arvoa.

Pakotteilla voidaan ehkä vaikuttaa Venäjään, jos kaikki osallistuvat yhtenä rintamana, jos jokainen tekee reilusti oman osuutensa.

USA kuten kaikki muut vahtivat, ettei kukaan ryhdy vapaamatkustajaksi, rintamakarkuriksi.

Jos Venäjää ei onnistuta hillitsemään, me körsimme paljon pahemmin USA — Valtameren takainen suurvalta.

Venäjän valloitusretket näkyvät kaikkien lompakossa. Jos ei bensapumpulla ja sähkölaskussa, niin sitten osakesalkussa joka hohkaa punaisena. Mutta vaihtoehtoja ei minustakaan ole. Pitää ottaa vähän taloudellisesti takkiin sillä tämä meno ei voi jatkua. Venäjän on systemaattisesti käyttänyt lännen pehmeyttä hyväkseen, edennyt hitaasti, mutta tietäen että ennen pitkää mikä tahansa tilanne normalisoituu ja sitten voi ottaa seuraavan askeleen.

Ensin Georgia, sitten Krim, sitten Donetsk ja Luhansk, Valkovenäjä, Kazakstan… nyt menossa loput Donbassista ja Mariupol. Mitä seuraavaksi? Gotlanti? Ahvenanmaa? Maayhteys Valkovenäjältä Kaliningradiin Liettuan kautta? Putinin nälkä vain kasvaa syödessä, ja jonkun on laitettava tälle pikkuhitlerille luu kurkkuun.

1 Like

Hyvä avaus. @villeseppala on aiheeseen perehtynyt, mikä on näkemyksesi Hanhikiven kohtalosta?

Täällä myös Lintilän ulostulo:

1 Like