Mikä foorumin pysyväksi nimeksi?

Toistaiseksi foorumin nimi on:

vihreakupla.fi

Tätä ei ole vielä lukittu pysyväksi nimeksi, vaan keräämme ensin palautetta sekä ensikäyttäjiltä (sinä) että myös ulkopuolisilta.

Toinen vahva nimikandidaatti on:

vihr.ee

Vastaa tähän ketjuun:

A. Kumpi mielestäsi on parempi vihreakupla.fi vai vihr.ee

B. Perustelut kohtaan a, eli mitä fiiliksiä nimet herättävät.

C. Tuleeko mieleen muita nimiehdotuksia?

Mikä fiilis teille tulee

Siis Vihreä Kuplahan on just paras, pidetään tämä ehdottomasti! Arvostan itseironiaa.

Vihr.ee tuo itselleni ainakin mielikuvan vironkielisestä foorumista.

4 Likes

Pohdin vaihtoehdoksi C) tylsääkin tylsemmän vihreäfoorumi.
Mutta mikäli A) tai B) on vaihtoehdot niin valitsen niistä vihreäkuplan jatkoon… Jos ei sitten tässä säikeessä nouse vielä parempaa nimeä…

Vastaan omasta puolestani näin:

A) vihr.ee

B) kuplan itseironia ei toimi. Esim. vaimoni kysyi, että onko tämän tarkoitus olla julkinen verkossa? Jos on niin, vihreä kupla antaa aika negatiivisen kuvan.

1 Like

Sama koeponnistus kyllä oli täälläkin eli skeptsyyttä kuplan sisällä olemiseen ja sen vaikuttavuuteen. Mutta en tiedä miten tuo vihr.ee oikein toimisi. Vähän makustelua vaatii…

1 Like
Muutamia uusia nimiehdotuksiani

Gr.ee/n ja Vihr.ee on jo ehdotettukin. Miten olisi E.co, Ekop.aa, Juttelemm.eco, Kirjoitamm.eco, Parannamm.eco, Muutamm.eco, tai joku muu nokkela verbi tuohon tapaan? Ottaessaan eco-päätteen sitoutuu ekoarvoihin. Tärkeintä on löytää domain, joka innostaisi immeisiä.

Aloitussivussa Vihr.ee/Kupla domain olisi mitä lyhin ja samalla itse ironia välittyy. Tuo on yksi mahdollisuus. Emojein sen ilmaisisi :green_heart::speech_balloon:. VK tietysti on ongelmallinen, koska se rinnastuu Itä-Euroopan Facebookiin, VK.com, jossa mm. musiikin sekä elokuvien waretus on (ainakin ollut) integroitu osa palvelun toimintoja. VK viittaa viikkoon, e.m. VKontakteen ja Vihreeseen Kuplaan. Vk.fi on lyhenne-url Verkkokauppa.com:in tuotteille. Kupla on myös Saksan auto 1930-luvulta.

E.site on e-site ja samalla vihreyden.e.site. Viher.asia on tärkeällä asialla, ja toisaalta voisimme olla Luonnon.paris tai Ilmaston.paris (viittaa Pariisin soppariinkin), taikka olla Viher.pro tai Ver.so. Mikäli haluaisimme erityisesti muistaa muuan taistelevaa teknistä vihreää, sivusto olisi Kas.vi. Toisaalta CO2.sucks:issa on sanomaa.

  • Kannatan urleista äänestystä.
  • En kannata urleista äänestystä.

0 äänestäjää

Emojitkin ovat mahdollisia, muttei kannattane harkita kuin markkinatempauksissa. Korkeintaan alidomainiin, kuten https://💚.vihr.ee, suo sellaisiakin miettiä.

Yksi brändi voisi olla myös Suomi.Green tai Suomi.Eco, joka asettuisi napikkain Suomi24:n kanssa, joka on ollut yksi ihan maailmankin mittapuulla merkittävimpiä foorumeita. Ei mikään ihan huono verrokki. Toisaalta, jos olisimme viher.asia/forum, niin poliittiset suomipalstat voisi jakaa rempseästi siten, että "Löytyy asiafoorumia ja sitten on hommafoorumia." Viher sisältää tavuissaan myös kaksi persoonapronominia, joista jälkimmäinen tuo tasa-arvoa. Yhtä kaikki, voimme tulla haastamaan ainakin Suomi24:ää ja Hommaa tällä konseptilla.

1 Like

Samaa mieltä tästä. ee-pääte antaa ymmärtää muun maalaisesta sivustosta.

3 Likes

Tämä on mielestäni loisrava, ehkä parempi kuin vihr.ee. Ver.so ei anna mielestäni ollenkaan vierasmaalaista vaikutelmaa, vaan on ihan luettava sana.

3 Likes

Pahus—somalitunnus Ver.so onkin jo miamilaisen terveystuotefirman käytössä. Vapaita sen sijaan olisi Sivuver.so, Foorumiver.so, Kasv.is, Luon.to, Viher.Community, Viher.Forum, tai joku mainituista ammennettava idea. Eri kannut╱kanavat voisivat näppärästi olla tapauksessamme versoja.

Kas.vi vapaana
Pätisikö johonkin muuhun Ver.so:n argumentit?