Kiinnostaisiko puhua luonnosta muutenkin kuin politiikan kohteena? Linnuista, järvistä, merestä, puista?

Luonto ja ympäristö ei ole vaaliteknistä ja muita syistä paljoa esillä viime vuosina. Voitaisiinko luonnosta puhua täällä? Jakaa omia havaintoja linnuista, vesistöjen tilasta, metsistä?

Minusta olisi hauskaa nähdä esimerkiksi eri puolilla Suomea asuvien kuvia kevään ensimmäisistä kukista ja hiirenkorvista, kokemuksia niittyn kasvattamisesta ja kaupunkiviljelystä.

Tänne voisi pyytää myös asiantuntijoita kertomaan niksejä tai kirjoittamaan lyhyitä alustuksia myös vakavista asioista kuten Itämeren tila. Varsinaista poliittista keskustelua esimerkiksi ilmastonmuutoksesta on helppo jatkaa foorumin toisissa ryhmissä.

Samalla voisi tulla tutustuttua toisaalla asuviin, ja jutella asioista joista ei ehkä niin helposti olla eri mieltä.

Mitä mieltä? Kiitos jos vastaat alla olevaan kyselyyn ja kommentoit alle pidemmin!

 • Kiinnoistaisi osallistua
 • Ei kiinnosta
 • En tiedä

0 äänestäjää

Jos vastasit muuta kuin “Ei kiinnosta”, kerro vielä mistä voisit olla kiinnostunut juttelemaan:

 • Kevään lintuhavainnot
 • Monimuotoisen luonnon tukeminen, kuten pörriäisniityt
 • Järvet, joet ja meri
 • Metsät ja puut
 • Kaupunkiviljely
 • Miten minun kuntani luonto voi
 • Luontokokemukset erämaasta tai omalla pihalla
 • Joku muut, kerro kommentissa tämän postauksen alla

0 äänestäjää

Luontosuhde, sen historia ja vaaliminen kiinnostaa itseäni lisäksi.

1 Like

Yksi aihe voisi olla jokien ja voimaloiden tilanne. Nyt tuntuu että kalamiehet Peltsi ja Jasper ovat eniten äänessä kalojen tilanteen puolesta.

Kiinnostaisi tietää mikä asiassa on aitoa luonnon tilan edistämistä ja mikä kalastusharrastuksen edistämistä.

3 Likes

Toi on muuten hyvä pointti. Mua jäi sama asia mietityttämään, kun lehdissä oli hehkutusjuttuja kalamiesten aktivismista: miten linjassa tämä on asiantuntijoiden mielipiteen kanssa? Entä saamelaisten oikeudet? Monessa jutussa saamelaiset esitettiin mielestäni aika kolonialistisessa valossa. Siis niin, että suomalaisten pitää päättää asioista ja kouluttaa saamelaisia, kun nämä eivät ymmärrä luonnon ja harrastajakalamiehille mieluisten lohien suojelun päälle.

1 Like

Pohdintoja ekosysteemien toiminnan vahvistamisesta.

Esimerkki: Mökkiläisille markkinoidaan laitteita, jotka hävittää hyttyset kymmenien metrien säteeltä. Entä pihan linnut?
Entä jos selvittäisi, millaisia linnunpönttöjä pihapiiriin kannattaisi ripustaa, että saisi pihapiiriin hyttysten syöjiä?

Voisi heitellä kysymyksiä, miten metsäluonto toimii? Mitä tapahtuu syksyn lehdille? Mitä tapahtuu maan alla?
Mitä puut tupruttavat taivaalle?
Miksi paahteinen metsä tuoksuu?
Mitä hyötyä metsälle on lahopuusta? Jotain ötökäitä ja sieniä niis kasvaa, mutta mihin niitä tarvitaan?

Entä purot, joet järvet, meri

2 Likes

Liityin juuri äsken Kasvimaahan. Puhun eläin- ja luontopolitiikasta Eläinvihreät ry:ssa paljonkin somessa. Tällä alustalla koen itselleni paremmaksi liittää keskustelu aiheesta nimenomaan luonnon ja eläinten hyvinvoinnin edistämiseen ja vihreään politiikkaan.

Omista kokemuksista ja havainnoista kertomiseen käytän mieluummin somea ja sen ryhmiä. Mutta kyllä minulle se sopii tietysti vallan mainiosti, jos muut haluavat tuoda omia luontokokemuksia tänne. Terv. Metso-ohjelmassa suojellun metsän omistaja ja vakituisesti syrjäisellä pienellä saarella asuva eläinvihreä biologi ja luonnonsuojelija :bird: :paw_prints::herb:

1 Like