Kasvimaan uusi koti on Jyrki Kasvin säätiön tukiyhdistys

Hei,

Voin ilokseni ilmoittaa, että Kasvimaan toiminnan kodiksi on valikoitunut Jyrki Kasvin säätiön tukiyhdistys (https://www.jyrkikasvi.org), jonka tarkoituksena on perustaa Jyrki Kasvin henkistä perintöä jatkava säätiö.

Näin kirjoitettiin yhdistyksen jäsenkirjeessä:

Yhdistyksen hallitus on päättänyt ottaa Kasvimaa.org-keskustelualustan osaksi yhdistyksen toimintaa. Kasvimaa on muutaman aktiivin aloittama keskustelualusta, jonka tavoitteena on rakentaa laadukasta keskustelua vihreistä teemoista yli yhdistys- ja puoluerajojen. Jyrki uskoi vahvasti dialogiin ja parhaiden argumenttien voittoon. Uskommekin, että tällaisen alustan tukeminen olisi myös Jyrkin toive. Kasvimaa jakaa myös Jyrkin huolen digitaalisen vallankäytön keskittymisen riskeistä. Poliittisen keskustelun sitoutuminen suuriin digitaalisiin monopoleihin on huono asia. Digijäteillä on liikaa insentiivejä kärjistyttää keskustelua, ohjata yhteisöjä kohti konflikteja ja vääristää mainosten kautta eri teemojen näkyvyyttä. Viimeaikaisten näyttöjen perusteella näin myös käy. Siksi haluamme, että tarjolla on kaupallisista alustoista itsenäinen keskustelufoorumi.

Yhdistyksen rooli on rahoittaa Kasvimaan toimintaa, hallinnoida rahaliikennettä ja sopimuksia, ja rekrytoida sopivia vapaaehtoisia. Viime kädessä yhdistyksen hallitus on vastuussa myös foorumin moderointilinjasta, joka kuitenkin ensisijaisesti rakennetaan Kasvimaan yhteisössä.

Kasvimaa on lähtökohtaisesti kaikille avoin keskustelualue, mutta yhdistys tulee hyödyntämään sitä myös oman toimintansa järjestämiseen ja yhdistyksen sisäiseen keskusteluun. Toivomme siis, että kaikki jäsenet rekisteröityisivät Kasvimaahan, ja osallistuisivat sen kuokkimiseen paikaksi, jossa jokainen kokee itsensä tervetulleiksi keskustelemaan teemoista, joista Jyrki ja me muutkin välitimme kovasti.

Nyt kun hallinto on saatu pois jaloista, on aika alkaa kehittää ja markkinoida. @apoikola on ottanut vastuulleen markkinoinnin ja @AnttiRytsola teknisen puolen kehittämisen. Pallo moderoinnista on minulla. Vapaaehtoiset lisäkädet ovat erittäin tervetulleita!

6 Likes