Kasvimaa ei ala kasvaa

Kirjoituksia tulee harvakseltaan, foorumia ei mainosteta, keskustelua käydään edelleen surkean käyttäjäkokemuksen tarjoamassa Facebookissa.

Pitäisi saada lisää kirjoituksia ja rento rönsyilevä fiilis. Kenen tahansa pitäisi uskaltaa kirjoittaa mitä tahansa hyvän maun rajoissa.

Onko projektia puuhailevat suunnitelleet jonkinlaista mainostusprojektia?

1 Like

Ollaan, tässä ollaan vähän suvantovaiheessa osin siksi että taustayhteisö on selventämättä. Tähän saadaan ensi viikon aikana selvyys (:drum:) ja sitten päästään taas tekemään tuottavaa työtä.

Otan kuitenkin itse aika lailla syyt: koulun lakkauttamisen estäminen paikallispolitiikassa, poliittinen ohjelma ja koronatartunta ovat ahmaisseet vihreille liikenevän kaistan viimeiset puolisentoista kuukautta.

Tarkoituksena on siis tuottaa video (ks. vanha ketju aiheesta) ja suorittaa sen jälkeen propagandakierros.

5 Likes

Omaa keskusteluintoa pudottaa puhtaasti nimimerkin takaa kommentoivat. Ei innosta lähteä korjaamaan näiden provosoivia tekstejä.

Kaipaisin myös keskusteluareenaa jäsenille ilman ulkopuolisia provokaattoreita. Tällä hetkellä sellaista keskustelua ei voi missään käydä.

4 Likes

Nimimerkkien käyttö on ainoa järkevä tapa keskustella, kunhan ylläpito vain karsii henkilökohtaisuudet. Keskustelu saa olla vaikka kuinka kärjekästä ja poukkoilevaa, kunhan henkilökohtaisuuksiin ei mennä. Se on ainoa tapa, jolla keskustelua syntyy.

Foorumit, joilla on tiukka sosiaalinen kontrolli ja herkästi keskustelun kulkuun puuttuva ylläpito, tuppaavat näivettymään. Ne jäävät pienen piirin paikoiksi, joissa mielipiteet eivät räisky ja joissa dialogia ei synny.

Suomen laadukkainta ja monipuolisinta poliittista keskustelua käydään Jatkoajan kiekkofoorumilla. Siellä tunnistamattomuutta varjellaan tiukasti. Jos joku yrittää paljastaa toisen keskustelijan todellisen henkilöllisyyden, hänet bannataan. Erilaiset mielipiteet ja turvallisuuden kokemus tarjoavat alustan monipolviseen keskusteluun.

Oman nimen käyttö johtaa väistämättä sosiaaliseen kontrolliin, mikä heikentää keskustelun tasoa. Kun ihminen tulee esiin omilla kasvoillaan, hän samalla rupeaa piilottelemaan asenteitaan ja näkemyksiään, koska yksi voimakkaimmin ihmistä ohjaavista voimista on hylätyksi tulemisen pelko.

Valitettavasti tämäkin foorumi näyttää näivettyvän pienen piirin sivistyneeksi hipihipikerhoksi. Sitten taas ihmetellään, miksi ihmiset eivät koe vihreitä omaksi, vaikka vihreillä on niin hyviä ideoita.

Vihreiden vetovoimaa kasvattaisi kummasti, kun puolue ei olisi niin loputtoman ylimielinen ja elitistinen ja poissulkeva.

Vihreiden Facebookin puolella on esimerkiksi kirjoituksia, joissa yritetään saada kasaan vihreästi ajattelevia miehiä. Miksi ei vain miehiä? Miksi vihreät hyväksyvät vain tietyllä tavalla ajattelevat miehet?

2 Likes

Olen samoilla linjoilla. Täysin anonyymisti keskusteleminen ohjaa kärjistämiseen, ja “pilke silmäkulmassa” heittoihin joihin ei sitten sitouduta. Vaikka varsinaista trollailua ei olisikaan, niin silti lopputuloksen kannalta ero on suuri käykö henkilö keskustelua vakavissaan vai puolivakavissaan. Suosisin itse että laatu korvaisi määrän.

2 Likes

Esimerkiksi oma kirjoitustyylisi ei innosta keskustelemaan. Mieluummin käytän aikani keskusteluun sellaisten kanssa, jotka uskaltavat esiintyä nimellään. Ei täällä nyt niin arkaluonteisista asioista keskustella. Uhkana on tosiaan näivettyä teidän hipihipikerhoksi.

Tässä esimerkkinä jatkoajan susikeskustelua. Jos ajatuksena on saada lisää tällaista, niin ei kiitos

Hei, ollaan suunniteltu vaikka mitä. Saa mielellään mennä mukaan tekemään. Mulla on itselläni katkolla yhteys erinäisiin järjestötoimintoihin. Tuntuu, että en jaksa tällä hetkellä vääntää asioista. En myöskään jaksa tällä hetkellä kaikkea järjestötoimintaa leimaavasta käyttäytymisestä, että aina jonkun muun pitäisi jotain.

Pari vuotta sitten olin mukana piraattipuolueen toiminnassa ja pyörittelin puolueen sisäistä ja ulkoista viestintää, kun kukaan muu ei enää jaksanut. Puolueen väellä oli kovasti ideoita, miten puoluetta pitäisi kehittää: haluttiin perustaa mm. oma tv-asema, radioasema ja avaruusohjelma. Avaruusohjelman kohdalla enää edes itkettänyt, vaan nauratti.

3 Likes

Kysymys onkin, voiko ketään pakottaa keskustelemaan “vakavissaan”? Itse luulen että ne joilla on jotain sanottavaa, sanovat sen joka tapauksessa, riippumatta siitä mitä muut ympärillä säheltävät. Mutta toisaalta siitä “sähellyksestä” voi joskus nousta esiin hyviäkin pointteja ja keskustelunaloituksia.

Siili tietää yhden ison asian, kettu monta pientä. Minusta olisi parempi jos tämä olisi foorumi johon molemmat olisivat tervetulleita.

EDIT: Ehkä täällä voisi joskus olla jotain alueita, joissa käydään “vakavampaa” debattia jostain aiheista tiukemmilla säännöillä?

Kerroin vain mielipiteeni, kun käsittääkseni käyttäjiä on haluttu kuunnella. Tätä on myös tarjottu esim työryhmille suljetuksi keskustelualueeksi ja ymmärtääkseni joku työryhmä tätä käyttääkin. Koska oma aikani ei millään riitä lisätöihin, en tarjoudu tekemään mitään. Kehitysehdotuksiin tai toiveisiin voi vastata rakentavamminkin.

Ja mitä vikaa tuossa susikeskustelussa on? Minusta näyttää päällepäin ihan hyvältä. Ihmiset haluavat keskustella susista, ja asiaa on tullut vuodesta 2005 aika monta sivua. :face_with_raised_eyebrow:

Ihmisillä lienee erilaisia odotuksia, mitä foorumi on. Jos sitä ajattelee vihreän puolueen keskustelualustana, niin sitten tietysti on ihan hullua että tänne pääsee kaikenlaista pohjasakkaa kuten allekirjoittanut. Mutta jos ajatellaan sitä yleisenä poliittisena foorumina niin mitä isompi teltta, sen parempi. Minusta molempia leirejä voidaan miellyttää sillä, että tänne tehtäisiin erillinen alue johon pääseevät vain puolueen jäsenet.

Nyt kun tämä on kuitenkin vielä vasta toukka-asteella eikä taustayhdistystäkään ole vielä perustettu niin on hiukan epäreilua tuomita siitä että kaikki ei ole valmista… eiköhän näitä jutskia joskus saada kuntoon.

(Lisättäköön disclaimerina, en ole itse mitenkään mukana foorumin ylläpidossa sen enempää kuin vihreässä puolueessakaan, esitän vain omia nöyriä mielipiteitäni.)

1 Like

En ole enää mukana toiminnassa, kerroin vain kehitysehdotuksen omasta puolestani. Oma aikani ei riitä tässä vaiheessa enempään.

Monella toiminnassa mukana olleella on myös ollut mm. vaalit. Ei ole välttämättä aikaa, paukkuja tai rahaa muihin mainoskampanjoihin.

Kiitos tässä olikin riittävästi palautetta irtisanoudun lopustakin toiminnasta per nyt. Hyvää jatkoa!

Hyvä, että ehdotit, kyllä halutaan kuunnella. Pseudonymien puolesta ja vastaan on ollut perusteluja täällä toisaalla.

EDIT: siirsin foorumin aktivointoia koskevan viestin toiseen vastaukseen.

1 Like

Mainostusprojektia on suunniteltu yhden introvideon käsikirjoituksen verran, mutta kuten @jannepeltola sanoi, niin markkinointi laitettiin hetkeksi jäihin, että saadaan sovittua foorumille kestävä ylläpidon malli, tämä on ratkeamassa ihan lähiaikoina. Meillä on moderaattorien möötte tulossa tällä viikolla, joten ideoita voi nyt heittää.

Aktivointiin voisin haastaa nykyiset aktiivit avaamaan vaikkapa seuraavan kolmen päivänä aikana kolme sellaista keskustelua aiheista, joita täällä toivoisi näkevänsä.

1 Like

Ehkä “vakavissaan” oli väärä termi kuvaamaan asiaa mitä yritin sanoa. Ehkä parempia sanoja olisi “vilpittömästi” tai “rehellisesti”. Anonyymina internetissä on helppo heittää vaikkapa että kannattaa Linkolan esittämiä metodeja ja näkemyksiä, mutta onko tuo se näkemys jota henkilö kuitenkaan oikeasti lähtisi ajamaan vaikka olisi maailman itsevaltias?

Täällä kyllä ylipäätään selkeästi suurin osa näyttäisi keskustelevan aika vilpittömästi anonyymiydestä huolimatta, eli ei minulla mitään isoja ongelmia ole nykytilanteenkaan kanssa.

2 Likes

Kun ottaa huomioon sen, millaista pastaa porukka postaa omalla nimellä ja naamalla Facebookissa, niin en näe nimimerkkien käytössä minkäänlaista ongelmaa. Joissakin keskustelunaiheissa jonkin asteinen anonymiteetti on hyvinkin paikallaan. Ja jos tietää mitä tekee, niin tämänkin nimimerkin takana olevan henkilöllisyyden selvittää viidessä minuutissa.

2 Likes

Jos kiinnostaa miksei kasvimaa kasva, kannattaa kuunnella niiden näkemyksiä, jotka eivät ole innostuneita osallistumaan.

Jos tänne tulee mielestäni hyvää keskustelua, tulen osallistumaan enemmän olipa anonymiteettiä tai ei. Jää nähtäväksi.

Kyllähän minä sen mielipiteen luin ja oman eriävän mielipiteeni ilmaisin. Omat kokemukseni erilaisista keskustelufoorumeilta ulottuvat 90-luvun alun sfnetiin (jossa esiinnyttiin tuolloin useimmiten omalla nimellä), sen jälkeen useisiin suomalaisiin ja ulkomaisiin foorumeihin, joilla on esiinnytty vaihtelevasti omalla nimellä tai nimimerkillä. Jos Suoli24:sen laskee pois, niin en ole havainnut käytännöillä korrelaatiota keskustelun laatuun.

Hei, nyt toisessa ketjussa @jannepeltola laittoi ilmoituksen Kasvimaan vapaaehtoisporukan laajentamisesta. Itse lupauduin pohtimaan nimenomaan tätä markkinointia. Olisi huippua saada muutama innostunut seuraksi.