Jyrki Kasvi on kuollut

Olen sanaton.

1 Like

Netti on t√§ynn√§ kommentteja jossa sanotaan: ‚ÄúVaikka en √§√§nest√§ vihreit√§ ja olin monessa asiassa eri mielt√§, olisin voinut √§√§nest√§√§ Kasvia.‚ÄĚ T√§m√§ kertoo laajasta luottamuksesta joka on ansaittu pitk√§n aikav√§lin kuluessa Mikrobit-kirjoittelusta eduskuntaan.

Suomessa on vielä aika ohuesti asiantuntioita ja näkyviä vaikuttajia digimaailmasta yhteiskunnan suuntaan. Jyrki Kasvi oli tässä työssä aivan omaa luokkaansa.

2 Likes

Tämä on toistaiseksi paras näkemäni tribuutti.

1 Like

Ihmisiä yhteentuova, asintuntija, edellä, huumorintajuinen, sydämellinen ja paljon muuta.

Itsekään en olisi ilman Jyrkiä täälläkään foorumilla kirjoittamassa tietopolitiikasta. Jyrki oli inspiroiva.

4 Likes

Viitteeltä arvostava muistokirjoitus:

2 Likes

Iso menetys. Kovasti me pienet nörtit ja sananvapausaktivistit häntä fanitettiin. Olisin varmaan itsekin ollut aiemmin vihreissä, jos Kasvi olisi saanut olla mukana pidempään.

Sitten ihan asiakysymys: tietäisiköhän joku, onko Kasvin tekstejä arkistoitu tai löytyykö niitä jostain? Haluaisin viitata hänen sananvapauskantoihinsa yhdessä toivottavasti jopa julkaistavassa akateemisessa tekstissä, ja paras lähde olisi toki alkuperäisteksti. En ole hakukoneilla vielä löytänyt (en edes duckduckgolla…). Lehti- ja muiden blogi- ja foorumimainintoja löytyy kyllä paljon, ehkäpä mainintoja eduskunnan arkistoistakin.

Ainakin napakka twiitti löytyi - viime vuoden marraskuulta. Sopinee sekin viitteeksi. Twiitti alla, ja Twitterissä.

Tuli myös mieleen, että sanan- ja lehdistönvapaus verkossa tullee olemaan lähikuukausina puheenaihe mm. EU:n kiristyvien säädösten vuoksi. Ainakin toimittajien sananvapausjärjestö Suomessakin on jo esittänyt huolensa aiheesta. (Kts. toinen ketju.)

Viite voinee harkita, haluaisiko se jakaa jotain Kasvin statementtia aiheesta, sitten kun aihe on puheena. En tiedä onko näistä asioista jotain puhuttu, mutta olettaisin, että Kasvi itse tykkäisi, jos hänen kirjoittamansa asiat tulisivat luetuksi jatkossakin.

1 Like

Meillä Jyrki Kasvin säätiön tukiyhdistyksessä on tavoitteena tehdä tämä osana säätiön perustamista. Työ on vasta alkutekijöissään, mutta tarkoituksena on etsiä ja koota arkisto ja järjestää sille pysyvä koti.

2 Likes

Mahtavaa, just tällaista toivoinkin. Idea: voiskohan säätiön ja ja tietopoliittisen työryhmän toiminnassa olla saumoja integraatioon? Tarkoitan: voisikohan Kasvin perintöä saada elävään käyttöön, ainakin kun viestimme työryhmän työstä. Itseäni kiinnostaisi pitää esillä juuri noita twiitissäkin mainittuja asioita, eli sananvapautta ja erilaisten nettisuodattimien aiheuttamia ongelmia.

Lisäksi: mielestäni eduskunnassa ja politiikassa on nyt Kasvin jättämä aukko. Edellisissä vaaleissa tietopoliittisia asioita ei mielestäni isompien puolueiden agendoissa niin näkynyt. Tässä voisi olla hyvä slotti esimerkiksi Viitteen vaaliteemoihin, ja osaaminen asiassa voisi olla jollekin ehdokkaalle valttikortti.
Ehkä vaaliasiaa kannattaisi alkaa jollain porukalla miettiä jo nyt.

Katsotaan nyt miten oma jaksaminen riittää, mutta kyllä kiinnostaa alkaa toden teolla täyttää Jyrkin kenkiä EK-vaaleissa. :slight_smile: Kuntavaaleissa en saanut riittävästi energiaa kampanjointiin, nyt aluevaaleissa koronapelko on vienyt intoa tehdä jalkatyötä (netti-into on onneksi riittänyt) mutta jos vaikka sitten ensi kerralla…

Mutta itse asiaan: totta kai yhteistyötä voidaan tehdä! Meillä on vielä pakka melko auki, mutta eiköhän tässä kevään mittaan ala selvitä, mitä kaikkea meillä on aarrearkussa.

2 Likes