Ihmisten määrä

Ihmisten määrä on noussut kahdeksaan miljardiin ja maiden kehittyminen kasvaa samoin niiden kulutus. Haluaisinkin kysyä eikö ihmisten syntyvyyden kontrolointi olisi paljon pienempi paha kuin se että kuihdutammme maapallon loppuun. On aivan turha laskea uskoaan kestävän kehityksen varaan se on ainoastaan epätoivoinen uni. se saataa hidastaa tuhoa mutta mutta tällä väenkasvun määrällä se on hyödytöntä.

Ihmisten syntyvyys kontrolloituu ihan itsestään kohtuullisen lyhyen ajan kuluttua.

Mutta ehdotuksesihan tarkoittaa, että kehitys- ja kehittyvien maiden syntyvyttä tulisi kontrolloida. Joka taasen tarkoittaa sitä, että kestävä kehitys olisi resurssien poistamista heiltä, joilla ei muutenkaan ole resursseja.

Kiina yritti kontrolloida syntyvyyttä, ja heikolla menestyksellä. En oikein usko, että se onnistuisi Intiassa sen paremmin.

Yhdysvalloissa taasen kyse ei olisi ylipäätään syntyvyydestä, vaan olemassa olevien sukupolvien kulutustapojen muuttamisesta. Ja se on utopiaa. Tai haaveajattelua.

1 Like

Sitähän se yleensä tarkoittaa. Ne, jotka väestönkasvun rajoittamista ehdottavat eivät jostain syystä pidä kehittyneiden länsimaiden, varsinkaan oman maansa, väestönkasvun rajoittamista tärkeänä. Päinvastoin tuppaavat olemaan sitä mieltä että vaikkapa Suomeen pitäisi saada lisää valkoihoisia, geenipuhtaita suomalaisia.

Helppo vaatia muita tekemään eikä itse. Minusta jokaisen, joka haluaa esimerkiksi kehitysmaiden hedelmällisyysluvun putoavan puoleen, pitäisi myös olla valmis samaan Suomessa: meillä se tarkoittaisi yhden lapsen politiikkaa.

Minusta Kiina onnistui siinä aika hyvin ja teki koko maailmalle palveluksen. Mutta se ei olekaan demokratia.

Niin no — jos onnistuminen mitataan siltä kantilta, että

  • tuli vain 1-2 lasta 10-12 sijaan
  • sukupuolivinouma leikkaa entisestään syntyvyyttä

niin tietysti Kiina onnistui. Siellä syntyvyyden lisälasku ei ymmärtääkseni ole kuitenkaan perintöä tuosta, vaan ihan vaan tylsästi paremmasta elintasosta, joka leikkaa heti tai nopeasti syntyvyyttä.