Häirintä jatkuu facebookissa

Hei, Nyt pitäis jo tehdä oikeasti jotakin persujen häirikinöinnille. Vaalit on ohi, mutta jokaikistä vihreiden postausta kommentoidaan asiattomasti, ja “tykätään” irvinaamoilla. Haitan teko on järjestelmällistä, ja osa kommenteista täyttää vihapuheen kriteerit.

Minua hämmästyttää, ettei tästä ole nähdäkseni saatu aikaan yhtään lehtijuttua missään. Häirintä ei rajaudu Vihreisiin, vaan vastaavia tarinoita olen kuullut ainakin demareilta ja kokoomuslaisilta myös.

Moni tuttu totesi, että häirintä katoaa kohdentamalla mainokset vain naisille. Surkeaa.

Pitääpä kysellä laajemmin, tehdäänkö asiasta jonkinlaista selvitystä. Vihapuhe on luultavasti huono argumentti, mutta esimerkiksi vainoaminen on mielenkiintoinen polku.

1 Like

Facebook on kelvoton alusta jäsentyneeseen keskusteluun. Foorumit ovat parempia, koska ketjuilla on jatkuvuus, eri aiheet löytää haulla ja ylläpito voi rajoittaa häiriköitä.

Pitäisi saada jengi tänne.

5 Likes

Samaa mieltä. FB:n käyttäjämäärä on laskussa, se tulee menettämään de-facto aseman ennen pitkää, parempi houkutella laatukeskustelua tänne ennen vääjäämätöntä.

5 Likes

Miksi syytätte somealustoja?
Se nyt ei todellakaan vie asiaa eteenpäin mitenkään.

Ei myöskään sen toteaminen, että “muitakin häiriköidään, kuin vihreitä”

Eikö muita vaihtoehtoja löydy, kuin tutkintapyynnön tekeminen
Vihan lietsomisesta ihmisryhmää kohtaan?

Sinulla on selkeästi mielessä vaihtoehtoinen selitys. Mitä ehdotat?

Koska ne ovat syyllisiä. Alustat käyttää algoritmeja jotka ehdottaa kommentteja ja keskusteluja joka tuottaa eniten mainostuloja ja pitää ihmiset somessa.

Mahdollisimman kärjekkäät keskustelut jotka ovat juuri ja juuri sallitun/laillisen yläpuolella tuovat eniten mainostuloja. Algoritmit tyrkyttää tätä sisältöä käyttäjille. Tämä täysin kaupallisin perustein toimiva vihakone ohjaa keskustelua.

United States Senate Committee on Commerce, Science and Transportation
Sub-Committee on Consumer Protection, Product Safety, and Data Security
Statement of Frances Haugen
October 4, 2021

I saw that Facebook repeatedly encountered conflicts between its own profits and our safety. Facebook consistently resolved those conflicts in favor of its own profits. The result has been a system that amplifies division, extremism, and polarization — and undermining societies around the world. In some cases, this dangerous online talk has led to actual violence that harms and even kills people. In other cases, their profit optimizing machine is generating self-harm and self-hate — especially for vulnerable groups, like teenage girls. These problems have been confirmed repeatedly by Facebook’s own internal research.

4 Likes