Haavisto suosituin

YLEn uutinen tänään.

2 Likes

Mika Aaltola on selvästi lehdistön ihannemissi. Kuka hänet alunperin oli lisännyt vaihtoehdoksi kyselyihin, kun ei herra itse ole ainakaan ilmaissut olevansa lähdössä ehdolle? Periaatteessa kyllä hyvä idea hakea tehtävään joku puoluepolitiikan ulkopuolelta Martti Ahtisaaren tyyliin.

Olli Rehnistä paistaa niin kovasti hinku päästä presidentiksi, että ainakin itse en kyllä äänestäisi senkään vuoksi. Ehkä fiksu ihminen hänkin omalla tavallaan, mutta ei oikein sovi edustustehtäviin.

Haavisto on aika keskinkertainen. Ennen Ukrainan sotaa olisin arvioinut sopimattomaksi tehtävään, koska Suomen pressan pääasiallinen duuni oli pitää hyvät välit Venäjän johtoon, mikä ei homolta oikein olisi onnistunut. Mutta nyt kun välit Venäjään ovat joka tapauksessa poikki niin Haaviston seksuaalinen suuntautuminen ei siinä paljon paina.

Jussi Halla-aho olisi pätevä presidentiksi, hänen ulkoasianvaliokunnan johdossa tekemiensä lausuntojen perusteella, ja siksi että osaa venäjää ja ukrainaa. Lähivuosina Ukraina-osaaminen on ehdottomasti plussaa. Mutta valitettavasti Halla-ahon menneisyyden painolasti tekee hänestä kelvottoman. Jos hän olisi pressa, yhteydet Suomen Sisuun ja sen natseilta haiskahtaviin lukupiireihin tulisi varmasti esille ulkomaidenkin lehdistössä, eikä kukaan länsijohtaja halua tavata tai olla kovin lähellä sellaista henkilöä.

Omat suosikkini pressaksi olisivat Risto E.J. Penttilä tai Sanna Marin. Kumpikaan ei taida olla ehdolla. Sari Essayah olisi myös kelpo ehdokas.