EFFI-keskustelu

Effin rahankeräyssaaga sai tänään uuden käänteen kun käräjäoikeudesta tuli tuomio laittomasta rahankeräyksestä: Effi hävisi rahankeräysjutun käräjäoikeudessa – Electronic Frontier Finland – Effi ry

Usein en suomalaisia viranomaisia mielivallasta syytä mutta mielestäni tässä on kyseessä kansalaistoiminnan rajoittaminen. 17 vuoden ajan jatkunut vainoaminen yhdistystä kohtaan joka pyrkii ylläpitämään kansalaisoikeuksia ei ole hyväksyttävää.

Suosittelen ihmisiä liittymään jäseniksi ja tukemaan tärkeän yhdistyksen toimintaa.

Koko saaga täällä: Effin rahankeräyssaaga – Electronic Frontier Finland – Effi ry

2 Likes

Uff… ei voi muuta sanoa, kuin että voihan v** mikä lopputulos. Saisiko tästä riittävän moni kipinän, että rahankeräyslaki saataisiin muutettua.

Tietopoliittisessa ohjelmassamme:

Suomen jäykkä rahankeräyslaki on kansalaistoiminnan este. Rahankeräyslakia tulee muuttaa niin, että se sallii monipuoliset mahdollisuudet myös pienimuotoisen yhdistystoiminnan ja sellaisen verkostomaisen kansalaistoiminnan rahoittamiseen, jolla ei ole taustalla yhdistystä. Lupaprosessin sijaan valvonnan painopistettä tulee siirtää kevyehkön ennakkoilmoittautumisen jälkeen tapahtuvaan toiminnan aikaiseen ja jälkivalvontaan.

1 Like

Itse olen jo jäsen, mutta voinen maksaa korkeamman jäsenmaksuluokan mukaan ensi kerralla.

Laitoin liittymisuosituksen Twitteriin

1 Like

Onpa kyllä käsittämätön näköinen kokonaisuus Effin yhteenvedon perusteella. Jäi vähän avoimeksi millä perusteella tehtiin uusi tutkintapyyntö ja millä perusteella syyttäjä päätti viedä asian uudestaan oikeuteen samasta asiasta vuonna 2015 joista syytteistä aiemmin yhdistys vapautettiin käräjillä ja hovissa. Ja millä perusteella nyt tuli tuomio kun 2007 ja 2008 tuli vapauttava päätös.

Onko rahankeruulaki muuttunut tässä välissä siis vai mistä tässä oikein on kysymys?

2 Likes

Tässä vielä linkki jäseneksi liittymiseen, halvimmillaan 12 euroa vuosi: https://effi.org/jaseneksi-liittyminen/

1 Like