3D-tulostetut aseet

Uusi turvallisuusuhka - 3D-tulostetut aseet.

HS: Rikollisilta on alkanut löytyä 3d-tulostettuja ampuma-aseita – ”On erittäin huolestuttavaa, että ilmiö on rantautunut Suomeen”.

Tämä on mielenkiintoista yksilönvapauksien kannalta. Missä vaiheessa tällainen toiminta muuttuu laittomaksi? Riittääkö jos on hallussa suunnitelma, materiaalit ja tulostin, vai pitääkö itse ase olla olemassa. Melkoisen vaarallista jos tähän ei voida puuttua, mutta toisaalta periaatteessa mikään noista osista yksinään ei voi myöskään olla laiton.

1 Like

Yhdysvalloissa 3dt-ulosteista on saatu kakkuakin. Vaikuttavana tekijänä lie ollut sekin, etteivät USA:n asevoimat tahdo kilpailua eikä veronkiertoa. Jokuhan voi tietysti printata vain airsoft- tai paintball-ase-replikoja ja joutua satimeen sen vuoksi. Kieltäminen on siitä hankalaa, että teknologia kehittyy hyvällä vauhdilla ja yleisesti katsoen 3d-tulostimet tuovat niin paljon hyvääkin mukanaan. Lisäksi on sitä mahdollista tulostaa railguneja tai muita ruudittomia aseita. Nykyisinkin Tokmannista voi ostaa monenlaisia aseita, joskaan ei ihan mitä hyvänsä projektiileja onneksi. En ainakaan itse tiedä muuta suoraa vastausta ongelmaan, kuin aiempaa tuntuvammat rangaistukset ilmiselvissä keisseissä.

1 Like